Zomer

Maria Alm is ook in de zomer beslist het bezoeken waard! En met deze vakantiebestemming zit u altijd goed. Of u nu goed of slecht weer treft… Of u nu een actieve of een ontspannende vakantie zoekt…

Kijk voor uitgebreide informatie op de website over een actieve zomervakantie in Maria Alm.

Goed of slecht weer

Is het beneden in het dal zinderend heet? Dan zoekt u de bossen of de bergtoppen op voor heerlijke verkoeling. 's Nachts heeft u in ieder geval geen probleem met slapen, want de temperatuur in de bergen is 's nachts laag.

Regent het pijpenstelen? Dan rijdt u gewoon naar Salzburg, naar de Grossglockner, naar geboortehuis van Mozart, of naar één van de vele musea.

Maar in deze noordelijke Alpenregio regent het nooit lang achtereen. Vaak klaart het nog dezelfde dag weer op en is het daarna stralend blauw.

Ontspanning

Iedereen verstaat weer iets anders onder het woord ontspanning. Welke invulling u ook aan uw zomervakantie wilt geven, in Maria Alm is het allemaal mogelijk.

De sportievelingen komen hier niets te kort. Het wilde water van de rivier de Saalach doet denken aan stromende adrenaline in je lijf. Er zijn legio mogelijkheden om te kanovaren, canyoning, raften of kajakken. Is dit niet eng genoeg, dan zijn er nog de steile bergwanden die je toeroepen om bedwongen te worden.

Ook voor vakantiegangers met minder wilde plannen zijn er tal van mogelijkheden. Zo zijn er bergwandelingen te maken met een gids, die je naar de bergtoppen van het Steinerne Meer brengt (en weer terug…). Maar ook mountainbiken, paardrijden, golfen of tennissen zijn geliefde bezigheden van menig vakantieganger.

Had u toch een ander idee van ontspanning? Gelukkig voor u, is er nog veel meer te doen in Maria Alm en de omliggende dorpen. Zo is er bijvoorbeeld veel aan cultuur en historie te ontdekken. Deze bezigheid is overigens erg goed te combineren met het testen van de plaatselijke gastronomie! Denkt u bijvoorbeeld eens aan een bezoek aan een schnapps-branderij, een kaasmakerij of een biologische boerderij. Of aan een culinaire avond in één van de uitstekende restaurants in het dorp. Het hele jaar door zijn er trouwens veel dorpsfeesten en culturele activiteiten, waar oude ambachten en traditie een vast onderdeel van zijn.

Adembenemend mooie golfbaan.....

Maar de ultieme vorm van ontspanning is natuurlijk van oudsher al het golven. Wist u dat Maria Alm één van de mooist gelegen golfbanen van Europa heeft? Met zijn achttien holes met uitzicht op het imposante Steinerne Meer heeft Golfbaan Urslautal een heel speciaal plekje veroverd in menig hart.